dimarts, 30 de juny del 2015

Primer plenari extraordinari 26-6-2015


El PSOE ha fet valoracions del que va passar al primer ple organitzatiu i be, hem d’admetre que no han mentit i que el que posa al Facebook  és cert. El que passa és que, de vegades, si no s’expliquen les coses o s’obvia informació rellevant, una veritat es pot transformar en mentida.

Anem per parts, diu el PSOE que ens ha oferit estar als òrgans de govern i que hem rebutjat la proposta i remarquen que ho varem rebutjar per majoria absoluta quan la veritat és que no es va votar i ni tan sols es va portar al ple. Després aclareix que el que en realitat hem rebutjat no és estar als òrgans de govern sinó  a participar a la Junta de Govern, dos coses totalment diferents.

La Junta de Govern és un òrgan que pot assolir les competències del plenari i és obligatòria en pobles de més de 5.000 habitants, fins ací cap problema però la proposta del PSOE va ser que la Junta estiguera formada per l’alcaldessa amb un regidor de cadascun dels grups. Sobre el paper, molt democràtic.

Però si ens posem a analitzar els nombres un i un no fan dos, l’alcaldessa i un regidor del PSOE son en realitat tres ja que en cas d’empat l’alcaldessa te el vot de qualitat amb la qual cosa es trenca l’empat. Així en cas de voler imposar alguna cosa per decret la suma de PP i Compromís sempre es voria superada pel vot de qualitat del PSOE. Eixa era la proposta i nosaltres, evidentment la varem rebutjar amb rotunditat. Fent un plenari al mes no és necessària una Junta de Govern que, a més, no es correspon numèricament amb el resultat de les urnes. No podíem donar-li al PSOE a la Junta de Govern, una majoría que no s'havia guanyat a les eleccions.

En quan a les retribucions la cosa va ser més conflictiva. El PP i el PSOE varen unir els seus vots per a aprovar la proposta de dedicació exclusiva de l’alcaldessa. Cap problema. La cosa va començar a trontollar quan el nostre regidor va llegir la proposta que havíem plantejat al nostre programa electoral. Plantejàvem un sistema consistent en la dedicació parcial de l’alcaldessa amb la participació remunerada i compartida de la resta de regidors que composen l’equip de govern (a Favara sense anar més lluny s’ha plantejat això i no ha passat res). Una proposta que des del nostre punt de vista, era positiva per a Llaurí. Proposta que havíem de defensar en nom dels nostres votants i pel poble que tractem de millorar.  El més curiós del que va passar en eixe moment del plenari va ser l’actitud bel·ligerant, prepotent i, de vegades, agressiva dels regidors del PSOE que ANAVEN A COBRAR. Inaudit.

Sols era una proposta i a més no anava a ser l’escollida ja que amb la majoria absolutista (o Pacte d’Estat) formada pel PP i PSOE,  guanyaven per 8 a 1. No calia tanta vehemència. Ni tampoc usar qüestions personals per a argumentar. Innecessari. Reminiscències de la política-combat que tant ha perjudicat a Llaurí i que volem erradicar.

En fi, be comença la legislatura. Sols esperem que els nostres socis de govern a la Generalitat entenguen que les coses no cal traure-les de mare en cada plenari i apliquen de veritat allò que ells proposen: diàleg.

Podeu llegir quina era la nostra proposta de dedicacions i retribucions fent click al següent enllaç:

https://goo.gl/3mZVpI

O si vols la pots llegir directament ací:

Proposta de dedicació d’alts càrrecs i  remuneracionsAntecedentsDavant el plantejament de retribucions proposats per l’alcaldessa de Llaurí, el grup Compromís no pot posicionar-se a favor pels següents motius:
És un compromís adquirit al nostre programa electoral al que ens volem mantindre fidels, com hem fet en la nostra primera acció al no pactar amb ningú i permetre que governe la llista més votada, en aquest cas afavorint al grup socialista.NO estem d’acord amb la tendència secular de l’existència de la figura de l’alcalde professional dedicat en exclusiu a assumptes del poble. Pensem que hem d’acabar amb aquesta pràctica que provoca que sols es presenten politics amb la intenció de solventar-se el seu propi benestar.L’acumulació de responsabilitats i dedicació en una única figura ja ha estat provada reiteradament a Llaurí sense resultats positius per al conjunt del poble.
Des del nostre punt de vista, el repartiment de feina i la delegació entre la resta de membres de l’equip de govern és necessària ja que amb la presència de més persones implicades en tasques de govern s’afavoreix l’atenció al veïnat i el tractament transparent d’assumptes locals. Així és com està realitzant-se el treball en altres ajuntaments on governa Compromís i el resultat no pot ser més positiu. És, en definitiva, una nova forma de fer política que s’allunya de la vella figura de l’alcalde absolut, fugint de personalismes i fomentant la pluralitat, el diàleg i el treball en equip.
D’altra banda, considerem que la dita que es repetix continuament de “qui treballa vol cobrar” és només parcialment certa. El treball ha de produir resultats. A l’empresa privada no es consentiria a cap directiu que les conseqüències del seu treball foren pèrdues continuades, per molt que treballara. I a Llaurí tots el alcaldes remunerats han deixat com a resultat de la seua feina un increment del deute fins deixar-lo en uns nivells inasumibles per un poble del nostre tamany.És per aquests motius que presentem la següent Proposta de reconeixement de dedicacions:El grup Compromís proposa la dedicació a temps parcial (mitja jornada) de l’alcaldessa amb un salari de 13.172€ bruts anuals.Es proposa també una retribució per a la resta de membres de l’equip de govern a raó de 4290€ bruts anuals per dedicacions parcials amb signatura delegada a cadascuna de les seues àrees.Aquesta feina estaria organitzada en torns de treball que completaren les hores de dedicació de l’alcaldessa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada