diumenge, 14 de juny del 2015

Constitució Ajuntament Llauri 2015


El passat dissabte 13 de juny es va constituir el nou Ajuntament de Llaurí de cara a la legislatura 2015-2019.

Com sempre, informem amb transparència sobre com s'ha arribat a aquesta constitució i quina és la nostra opinió sobre la sessió d'investidura.

Fent valer la nostra paraula, no presentàrem candidatura al càrrec d'alcalde. Vam fer això, tal i com havíem anunciat, per tal d'evitar que ningú ens votara "a traició", ja que existía la possibilitat de que algú ens votara tot i no existir cap pacte, per tal d'aixcar-li l'alcaldía al grup contrari.

Podríem haver obtingut l'alcaldía de Llaurí. Ens ho va oferir el Partit Popular, i també el Partit Socialista. Però seguint el nostre compromís de campanya i les nostres conviccions, hem decidit treballar per Llaurí amb independència i sense utilitzar la nostra posició per presionar.

Dit això, hem de comentar alguna cosa al respecte de la insistència del nou equip de govern en dir que per fi Llaurí tenía una alcaldessa democràtica.
Que nosaltres sapiguem, la dictadura va acabar afortunadament ja fa prou anys, i els pactes post-electorals poden agradar més o menys, però son perfectament democràtics. MªJosé Galán ha sigut una alcaldesa democràtica, Juan Carlos Ribes també, i la pròpia Anna González s'ha recolzat en pactes amb altres formacions per tindre l'alcaldía.

Si donem per bo l'argument que es va repetir insistentment durant la sessió d'investidura de que la llista més votada és la que ha de governar, ens trobariem que continuariem amb un govern del PP tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de València. I afortunadament, i gràcies a la democràcia i a la possibilitat de sumar forces quan no hi ha cap majoria absoluta, el PP ha estat desallotjat de gran part d'institucions.

Voldriem haver sentit un altre tipus de discurs tant pel nou equip de govern com per part del PP, que es mostraren molt poc conciliadors, a excepció d'algunes frases que esperem que siguen algo més que de cara a la galería.

Els nou regidors de la corporació hem de treballar d'una única manera i seguint una única direcció. S'han d'acabar els personalismes, el revanxisme i les confrontacions. S'ha de fer autocrítica i deixar pas al sentit de la responsabilitat, ja que la situació del poble no permet ni un minut de retràs.

Llaurí és un poble en emergència. Un malalt crític que necessita de positivisme, nous aires, noves idees, esforç, generositat i treball.

PP i PSOE ja han governat. I més d'una vegada. I ni un ni l'altre han dut solucions sòlides per a Llaurí. El deute no ha parat de crèixer i el tenim en uns límits insostenibles, així que no es moment de que ningú es pose medalles. Es hora de ser humil.

Esperem que, al igual que a la resta del País, entrem en una nova etapa plena d'esperança.

Des de Compromís, treballarem per fer-ho realitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada